The Switch House

To the new part of Tate Modern.

Switch house members room 2

The members’ room is spacious and high-ceilinged, yet it feels claustrophobic. It is strange. Perhaps it is how small the windows are, or the thick concrete beams, but I feel enclosed.

Switch house members room

It is built onto the back of the Turbine Hall, whose wall is of course vertical- yet looking up at it, because of the angle of the new building, looks as if it is leaning over me.

There is now a bridge across the top of the Turbine Hall.

turbine hall ai wei wei

There is a viewing platform on the tenth floor. Please respect the privacy of our neighbours, say the signs. Perhaps those are exhibited for sale: they don’t look lived in.

The Two Towers

I love having this public space for art, and the large new works use it- there is one of Louise Bourgeois’ Maman spiders.

How do you feel about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s